Streeklaboratorium voor de Volksgezondheid; Afdeling Medische Microbiologie en infectieziekten; Canisius Wilhelmina Ziekenhuis
VADEMECUM
Informatie over gebruik Vademecum
 

Het Vademecum dient als informatiebron op het gebied van  microbiologisch, immunologisch en allergologisch onderzoek en is bestemd voor alle inzenders van onderzoeksmateriaal.

In dit Vademecum kan per verwekker (bacteriën, virussen, schimmels, parasieten), per ziektebeeld of aan de hand van symptomatologie gezocht worden.

Bovendien vindt u er, naast informatie over afname- en transportmiddelen en het bestellen hiervan, ook informatie over meldingsplichtige ziekten.


Het transport van diagnostisch materiaal voor biomedisch onderzoek is gebonden aan wet en regelgeving. Externe aanvragers (huisartsen, verloskundigen, instellingen buiten het CWZ) worden door de afdeling Medische Microbiologie en Infectieziekten voorzien van pendelenveloppen die voldoen aan de wet en regelgeving. Hierin zit alles wat nodig is voor afname, opvang, administratie en transport van diagnostisch materiaal.

De envelop kan via PostNL worden verzonden, maar ook worden meegegeven aan de bode of worden afgegeven op een van de prikposten van het CWZ, de Trombosedienst of op de materiaalontvangstafdeling van het laboratorium zelf.


Let op:
Patiëntenmateriaal dat vrijdagavond en in het weekend wordt gepost, wordt door PostNL pas op dinsdag op het CWZ afgeleverd.
Het materiaal is hierdoor langer dan 48 uur onderweg, tenzij het materiaal op zondag is afgenomen.
Afnames tijdens het weekend, wanneer afname onverwijld noodzakelijk is, kunnen naar het CWZ laboratorium – afd. C70 - gebracht worden.

Er hangt een brievenbus bij het afgifteloket. 

laatst bijgewerkt: 29 mei 2019
SlimbitCMS: info

OK